Syphon Virtual Webcam - Questions & Assistance


  • It worked! Thank you!


  • @mark Thanks Mark- that worked! Although at step #7  it never asked me to install OBS Virtual Camera, but I was able to find the link to that download within the 'read' file included with plug in download. Thanks so much for taking the time to help us thru this setup. Very excited to put to use! Be well.


  • @judgeworks said:

    Although at step #7  it never asked me to install OBS Virtual Camera

    Wow, really? That sort of seems impossible if the plugin file was in fact deleted from /Library/CoreMediaIO/Plug-Ins/DAL/

    Can you do me one favor? Run Syphon Virtual Webcam and choose Help > Install OBS Virtual Camera Plugin from the menu. Does it take you through the download and install procedure?

    Best Wishes,
    Mark


  • @mark I Ran Syphon Virtual Webcam >Help>Install OBS Virtual Camera Plugin and it DID then take me thru the download procedure.


  • @judgeworks said:

    it DID then take me thru the download procedure.

    Weird!!! OK. Thanks for doing that. Much appreciated.

    Best Wishes,
    Mark


  • i cannot use any of my webcam software on my computer. i uninstalled it and re-installed it. it doesn't work and now neither does iglasses and facetime. please help.


  • @ronnie said:

    i cannot use any of my webcam software on my computer. i uninstalled it and re-installed it. it doesn't work and now neither does iglasses and facetime. please help.

    Can you help us understand this problem by telling us what version of MacOS you are using?

    To uninstall the OBS Virtual Camera plugin do the following:

    1) In the Finder choose Go to Folder... from the Go menu.
    2) In the dialog that appears enter the following text and hit the "Go" button

    /Library/CoreMediaIO/Plug-Ins/DAL/

    3) Delete obs-mac-virtualcam.plugin
    4) Restart your computer.

    Let me know if that works and sorry for the trouble.

    Best Wishes,
    Mark

  • Beta Platinum

    Hi,

    Great tool, I have been using it a lot, even in calls with the family just to have some fun with the webcam.

    When using zoom or Skype I don't have any problems.

    But when I am using it in a website in Google chrome (google meet, or website I use to teach). After a while the virtual webcam starts freezing,
    After a while the hole screen freezes, sound still comes trough and they can still hear me but it looks like the graphics card is completely blocked. Then the fans kik in like my Macbook thinks it can fly. And then after a while my machine crashes completely.

    It happens only after a while, sometimes 15 minutes, sometimes more than an hour so its hard to pinpoint the exact problem.

    I don't know if other people have the same experience?

    MacBook Pro (16-inch, 2019) / OS: 10.15.7 / processor: 2,3 GHz 8-Core Intel Core i9 / Memory: 32 GB 2667 MHz DDR4 / Graphicscard: AMD Radeon Pro 5500M 8 GB - Intel UHD Graphics 630 1536 MB

    Kind regards
    Groeten
    Gertjan

  • Tech Staff

    @gertjanb

    Do you only see this with chrome or also other browsers? If only in chrome this post could explain a reason:

    https://community.troikatronix...

    Best Michel

  • Beta Platinum

    @michel

    I only use chrome for video group calls because the website of my school works best on chrome.
    I never use it for other things so It is possible this is the problem. I'll do the next online rehearsal in an other browser and let you know if that was the problem.

  • Tech Staff

    @gertjanb said:

    It happens only after a while, sometimes 15 minutes, sometimes more than an hour so its hard to pinpoint the exact problem.

     I've had this exact experience on my 2013 Mac Pro trashcan on multiple versions of macOS. I can't seem to nail it down though.'

    If I try to force quit Syphon Virtual Webcam when it's being flickery or frozen, then it freezes my whole screen but audio still comes through. Eventually it unfreezes with no other ill effects, but I can't reproduce it reliably.

  • Beta Platinum

    @woland @Michel

    I'm still testing and I'm not completely sure its a chrome thing.

    If I'm using chrome without the virtual webcam I don't have any problems.(even now after half a day of video calls on chrome)

    and last time I also had a problem via zoom (but I forgot to close down chrome so maybe its a combination thing)