assurance-tunnel
assurance-tunnel
assurance-tunnel
assurance-tunnel

Video Mixer / toolset ALPHA Release


  • Tech Staff

    I have posted the ALPHA release of my video SYSt3m.

    Release posting runs on Prelease f24, not f25 yet.

    I would love to get some feedback, bug reports etc..



  • Do you know why I need a pass for unzipping?


  • Tech Staff

    No idea. I did not set one.. I will have to look into this.


  • Tech Staff

    OK, well I downloaded and opened the zip file on a new machine.
    No need for a password.
    Perhaps you did not download the entire thing, its large since I included a few video clips (helped with the media bins, and bin pickers).
    I will make them smaller for the next version.



  • OK, I got it now. First you had file named SYSt3m-0.5-alphaf24-b (25mb)that did not unzip. The 0-1.5 that I download now is good.

    When opening with Isadora v.24 I get this
    Most likely you had used FF effect that I do not have on mac. When I ignore this warning I get bunch of errors and I get nothing on stage.
    Other than that it looks great. What a massive work done. I try to sort this out when I have more time next week.

    860807-error.jpg


  • Tech Staff

    Thanks for giving it a shot..
    I haven't tested on Mac at all, so there were bound to be some problems.
    For this version the only freeframes used were the Pete package from troikatronix I believe.
    Your screen shot is not attached, if you could attach it I could at least look at fixing that problem..


  • Tech Staff

    Its so cool that you've released this!

    All that hard work and effort you have put into it and now you are giving it away for free?! Why don't you ask for a donation or something? Even if people drop you £5/$5 then it all helps - thats all I ask for my little tuts. Just a thought.
    I will download it at some point and have a tinker! :)

  • Tech Staff

    vanakaru thanks for adding the screen capture.. right now I can only guess that the Freeframe installers for mac and windows don't have the same fx. Didn't expect that, so I will investigate.
    As for the other errors. I will borrow a friends mac, and see if I can work them out.

    [Skulpture](http://troikatronix.com/troikatronixforum/profile/6/Skulpture)[I](http://troikatronix.com/troikatronixforum/discussion/comment/1187#Comment_1187) I have some big plans for the toolset/framework (not sure what to call it yet) and I did debate releasing it .. I hope to land some paid work at some point. And I could do with donations to help with development. (a mac to work on would be the first big thing). In anycase I like building it, and enjoy adding features. If I start to get feedback from users the project will move ahead more quickly.

    Please do give it a spin, even if it does seem to have Mac issues. I would appreciated information on the errors, I might be able to figure things out a little more. With some luck I can find the issue stopping it from running on f25. Right now I can load it no problem, but entering the VJ scene stalls izzy, no crash just no movement.. error on closing.

    Maybe once I make a few more improvements you could use it as content for your blog.?


  • Tech Staff

    Any more notes, errors to report.?



  • I tried again. Got this error.

    No error with f25 but no image on output either. Clicked few places but did not go into too much. What would be the first steps to run this?
    BTW got FF working by reinstalling(replacing the folder) Pete's plugins. I have not used these for some time(years) so these may got corrupted somehow.

    948409-screen-shot-2012-10-06-at-22.24.29.png


  • Tech Staff

    Thanks for the screen grab. Can't say I have ever seen this error before, but perhaps other Mac users can shed some light on it.
    I am happy to say that for the most part the Interface looks about right (some minor font issues.).
    I will write a short, "getting started" post in the next day or 2, but once it runs you basically have to select a video in the bin, then the channel number that it outputs on, and at the least set a Projector to use that channel as an input.
    In this way you can route the video stream thru any of the modules. Data values work in the same sort of way. Best place to start there is with the LFOs.



  • Actually this runs with f25 so far OK. No errors.


  • Tech Staff

    So glad to hear that. Gives me hope that getting it running on windows f25 should be fairly straight forward.
    I know a few modules have minor problems/inconsistencies but any reports would be much appreciated.
    I hope that you have some fun with it. I also hope for a wishlist of features/modules to add. We all like to do different things. Due to the 999 limit for link Ids I will have to remove duplicate modules to allow for more variety. This will of course make for a more complete 'framework' but will impact the pre-made mixer.. I am thinking I may maintain both separately, once I am able to save the framework actors in an external library (I ran into an error that prevented this that I haven't gone back to test again yet.)



  • Regarding the error -- it's from the Float to Integer actor. I'm a bit mystified how this can happen... it would have to be while the patch was being initialized, i.e., when you jump into the scene.

    Vanakaru, what version of Isadora were you using when you got this error? (You say it runs fine in 1.3.0f25, right?)
    Best,
    M


  • @mark yes f25 is fine but as DusX suggested f24 gives the error.


  • Tech Staff

    I suggested f24 because that is where I developed it (on Windows). I still have no luck running the file on f25 windows, I can open it, but can't move into the 'main' scene, it just hangs Izzy.



  • Dear DusX,

    Is the patch that freezes on Windows the one included above? I'll look at it if it is -- but please file a formal bug report so I won't forget. (My show 'loopdiver' opens in Berlin next week, so my focus is not totally on Isadora at the moment.)
    Best Wishes,
    Mark

  • Tech Staff

    Yes Mark. The way it happens is as follows:
    1. open patch.
    2. scene 1 is loaded.. shows FPS etc..
    3. click button to Proceed (big button)
    4 hangs.. never reaches the 'Syst3m' scene.

    I will add a bug report ASAP.

    best of luck with your show.


  • Tech Staff

    Just wanted to ad that I have had a chance to test on Mac running F25, and the patch runs beautifully, other than a few small and very manageable font issues.
    I have identified a few issues with initial values not loading into channel selectors, but simple selecting the required channel again will correct the problem.. and the top 'active channel' indicator strip works, so you can always peak at it.
    In any case, I am happy to see it working on Mac, and plan to continue with improvements soon, including a short getting started video.


Log in to reply
 

Looks like your connection to TroikaTronix Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.