assurance-tunnel
assurance-tunnel
assurance-tunnel
assurance-tunnel

1.3.0f25 strange behaviour with live capture and preferences



  • I have a relatively  complicated scene which involves 2 live video feeds (1/2 PAL) and 2 downstream luma keys on one 720X576 stage (split screen).
    When I enter the scene the video frame rates drop to 10 fps.
    BUT when I open my Isadora Preferences and then close them (don't change anything) the frame rate jumps to 23 FPS or so (more cycles).
    Very strange.

    ur,ummmmmm................................eric



  • Dear Eric,

    Have you tried turning up the Target Frame Rate to 50fps? What effect does that have?
    Best Wishes,
    Mark


  • Ok, I'll give it a go,.

    ur,ummmm.........................eric



  • Also, when you say 'luma keys', are these FreeFrame plugins? Or? Send me the patch if you like and I can try on my machine.

    Best Wishes,
    Mark


  • @Mark,

    Dear Mark,

    50 FPS didn't make a difference.  The "luma keys" are CI based, not Free Frame.

    I can send you the patch, but it's a mess.

    I'll first try to see if 1.3.0f24 makes a difference and let you know.

    Thanks you for your time,

    ur,ummmmm,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,eric



  • I've cleaned up the patch and changed some settings and now everything seems to be working as expected.  Since I've made so many changes I can't say for sure what the solution was but I think it had to do with the Preferences Default Resolution, and Scaling combined with my Live Capture Settings.

    ur,ummmm....................................eric



  • Dear Eric,

    I'm glad to hear you found a solution.
    Best Wishes,
    Mark

Log in to reply
 

Looks like your connection to TroikaTronix Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.