assurance-tunnel
assurance-tunnel
assurance-tunnel
assurance-tunnel

OSC Transmit sends always two messages



  • Hello! I am testing the OSC Transmit Module to another application running in localhost, but whenever I send one message, the OSC module sends two messages. Here are two screenshots, the first is my settings and the second the OSC monitor. As you can see, I just press one time the trigger and the otuput shows two messages. Why this is happening?

    Actually I am not able to upload images in this forum interface :(

    Please ask me if you need the screenshots of the settings, I just have an Trigger value module connected to a OSC Transmit module, which sends to localhost on port 9009 an integer to the URL /GoNext.

       

     



  • @kappuz 

    You didn't post your screenshots. Please do and then we'll try to help.

    Best Wishes,
    Mark


  • Tech Staff

    Hi, We need to see the screenshots really. It's possible you are sending an off and an on trigger.



  • Hello,

    You are saying you're using the "OSC Transmit" but sending trigger. Are you instead using the "OSC Multi Transmit"?

    If you're sending a trigger with the normal "OSC Transmit" it means you're sending empty OSC packet, and I already had strange behaviors with Isadora and empty OSC packets.

    If so, try using the multi transmit, put a random value, and press the trigger to send it.



  • Thanks a lot guys!! Multitransmit is the key :)

    Sorry about the screenshots, maybe there was some javascript problem with Safari and the forum interface, but I was really not able to upload them.

    Thanks for the great software again.



  • @kappuz said:

    maybe there was some javascript problem with Safari and the forum interface, but I was really not able to upload them.

     Someone else has had trouble uploading pictures too. Can you tell us

    1) Operating System Version

    2) Browser and Browser Version

    I'd like to get to the bottom of this.

    Best Wishes,
    Mark