• Hello, 

    please I just migrated from Mac to Win and I would like to use my Kinect 1 - 360. I installed drivers, it lights up, but when I use the Delicode NI mate 2 tracker vs. 2.14. It starts up, than the opening window fades out but never starts in interface. I can see, that it runs in background, the IR light is on, Kinect blinks green, but I do not seem to get data into Isa and I have no NI mate

    Question is - how to solve disappearing GUI of NImate to set Kinect?

    Anyone experienced this or have some good advice how to make it work?

    Just for the record -

    I installed the -unsigned- drivers, so Kinect 1 can be working /motor and camera/. I think I have also SDK 1.8. I made a completely fresh install of Win10 - it is also the latest one as it updated itself.

    I am not sure, if I do not do something incorrect which results not getting data into ISA. I need to investigate this more. 

    Thanks in advance & have a nice day all of you. 

  • Izzy Guru

    @em_tx ni-mate minimised to the taskbar on startup. Look at the bottom right of your screen and look for the blue icon. You can change this in preferences of ni-mate. 


  • @skulpture Thanks a lot!!!


  • @em_tx said:

    I am not sure, if I do not do something incorrect which results not getting data into ISA. I need to investigate this more. 

    Is there a reason you're using NI Mate over Isadora's own OpenNI Tracker actor which you can download from our "Add Ons" page? Just mentioning it in case you don't know it exists. ;-)

    Best Wishes,
    Mark