Isadora crashing on startup



  • Hello,
    Isadora suddenly started crashing on startup today on my Window 8.1 laptop with an Nvidia gtx 870m.

    With this version it doesn't display the splash screen and produces a bug report which I've attached as well as sent: isadorawin-131f06-std

    With this version it does not produce a bug report or display the splash screen: isadorawin-13fc24-std
    The graphics driver did just update. I rolled back the version and had the same results as above.
    any help is much appreciated,
    Alex

    dadc6e-120e20d6-00f9-4fdb-8fd1-36bac7c4401a.zip


  • Tech Staff

    Reading the crash dump, and looking at the trace stack, it looks like there may have been a QuickTime Error.

    Is your quicktime uptodate or recently updated? Have you tested video playback in QT directly?
    Also, since you system is pretty current, you are likely best served to move to the latest pre-release if you can.
    It will offer many updates. (the 2.x pre-release is valid for 1.x licenses, it just will not include the new 2.0 features, but still contains many fixes.)


  • Thank you for the suggestion, sadly it didn't work.

    I updated quicktime and launched with the same results.
    Video playback is functioning through quicktime.
    I installed the latest pre-release: 2.0.0b16
    and received a bug report which I have attached.

    ef422c-e10b88a6-648b-41bc-bf5b-3fa0df1fc0ec.zip


  • Tech Staff

    Since you say Isadora suddenly started crashing... It really sounds like a system change that is causing the issue.

    We have the same video card... and I haven't installed the latest driver release (its been popping up at me)... so now I am a little worried. I will set a restore point and update my driver.. 
    PS: With your system, and graphics card you are really going to benefit from the the Isadora V2 features!!


  • Good luck,

    lemme know what you find out.
    Looking forward to trying out V2!


  • @DusX

    Any news on the driver update?


  • Isadora randomly started working today and now all of a sudden it's not again. I have no idea what was different about this morning than any other time. I've attached the crash report.

    Please help.

    977871-1cc21f29-bdd6-4989-8601-078b447c6374.zip



  • I have found that Isadora only launches when I have my external hard drive plugged in. I am attempting to identify the folder that is causing the crash by moving them to my internal hard drive one at a time.



  • None of the folders I moved made a difference. I transferred everything onto another hard drive and it did not work. For some reason Isadora refuses to start unless I have this one particular hard drive plugged in.



  • Dear @awlieber and @DusX,

    OK, we're going to get to the bottom of this. But to do so, you're going to need to wait a day or two until I release v2.0.4. The reason is that I need to do a snapshot of the source at the moment I compile that version, so that the crash report (like the one you attached above) can be used to find out what's going wrong.

    It's been so hectic with the release of 2.0 and fixing small (but important) bugs, I haven't been very discplined about this snapshot process. But I will do it for sure for 2.0.4 and then we'll need you to crash the program again and send us the info as you did previously.

    Best Wishes,
    Mark

    P.S. @DusX: please stay on top of this and work with @awlieber to get the crash data as soon as 2.0.4 is out. Thanks



  • @mark

    Understood. I was going to try a clean install of windows. Should I hold off until v2.0.4 is released?
    thanks,
    Alex


  • Dear @awlieber,

    Yes, I reckon that probably won't help.
    Let's get you 2.0.4 and then we'll work together to sort this out. Thanks for your patience.
    Best Wishes,
    Mark

  • Tech Staff

    This crash really sounds unusual. Please let me know how I can help. I will watch for your incoming bug report for the moment.



  • @mark

    Just updated to 2.0.5
    Isadora is still crashing on startup without hard drive plugged in.
    Crash report is attached.

    56c815-41ff906a-2acc-4e9b-a670-4081056ba74f.zip


  • Tech Staff

    Hi @awlieber

    Have you created a bug report suing the form here:
    http://troikatronix.com/support/isadora/  
    If not, please do, and if so let me know the ticket number, and I will attach your crash report.


  • Dear @awlieber,

    OK. Thanks for sending the crash dump file. I can see where the problem is, but my issue is that I will need to install a copy of Windows 8.1 to debug this. I'll do this as fast as I can, but by the time I do that and dig in to the problem, it's going to be a few days.

    Please follow @DusX 's instructions and file a formal bug report so we can keep track of this and communicate with you directly about it.

    Thanks for your patience. We'll get this sorted out as soon as we can.

    Best,
    Mark



  • @mark

    I have filed a bug report. I think the ticket number is: 2339221
    Please let me know if you need anything else.
    thanks,
    Alex


  • Dear Alex,

    I just replied to your ticket with a special test app and some instructions. Please let me respond and we'll take the next steps after that.
    Best Wishes,
    Mark
    P.S. @DusX - you're included on this ticket now. Please try this test app on your computer as well. Thx.


  • @mark

    Where should I look for test the app? I didn't receive an email or notification.
    sincerely,
    Alex

  • Tech Staff

    @awlieber

    the files are attached to your support ticket. Your ticket number is: 2339221 You should have received email with {2339221} in the heading.
    I will post an update to the ticket so that an new email is sent to you.

Log in to reply
 

Looks like your connection to TroikaTronix Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.