assurance-tunnel
assurance-tunnel
assurance-tunnel
assurance-tunnel

[SOLVED] Grid of Shifting Videos (both pre-cut and live)



  • Hey. I'm trying to make a 4x4 grid that randomly shifts videos amongst the 16 zones. I figured I could do it by periodically sending random numbers to 16 video players (connected to 16 mapped projectors), but I'm having trouble figuring out how to integrate Video Watcher In and Syphon into the mix. I want some of the videos in the grid to be from the Bin, and some to be live. 

    I tried the solution of having the Live Video as a multi-vid grid in the background and displaying the other videos on top of it, but it seems it always blends away the black background.

    Any help would be super appreciated.

    Thanks, happy holidays!
    J



  • Here is an idea

    Check out the selector actor, you can connect all the resources you mentioned. Set the exec rsrc to gated (you will have to enable that input by clicking the eye). This disables the "not selected" resources so you can connect as many sources as you want without worrying about performance.

    Then just create a projector, with an instance of your 16 input selector, for each sector that is zoomed and scaled to its position in the grid. Then you just need to generate the number sequences to tell the selectors what inputs they should let through. Random or organized, depending on what you are going for.

    Let us know if you need more help


  • Tech Staff



  • That sounds like it could work, thanks so much. Never realized I could access additional properties by clicking on the Eye. That's really useful. 

    If I understand correctly, that means I'll need 16 selectors (each with 16 inputs) and 16 projectors. Then each selector would receive a mix of 16 Movie Players/Video In Watchers/Syphons to choose from. 

    Let me know if I misunderstood. 

    Sounds complex but doable. Really appreciated. 



  • @woland Thanks for your reply. I noticed that the SELECTOR actor is not accepting Video input whenever it is contained within a User/Macro instance. Is this a bug? 


  • Tech Staff

    @jsegal99 said:

    @woland Thanks for your reply. I noticed that the SELECTOR actor is not accepting Video input whenever it is contained within a User/Macro instance. Is this a bug? 

     It likely has to do with having to mutate the input. I'll look at it right now and get you a screen capture.



  • @woland Update: was able to get the selector to accept vid-gpu if I connected it to a movie player in the main-level patch and then copy-pasted it into a Macro. But it's still giving me trouble when I'm trying to route it through a User Output. It wants to convert it to a float. 



  • @woland  Ran into another issue.Hey sorry for all the posts. I'm nesting Macros to make everything cleaner and easier to manage, but it seems that the 'Gate' functionality of the 'Selector' doesn't work when the video inputs are coming in through a 'User Output' from a macro. When I go into the Video Input macro I made, all the videos are sending data 

    Any fix for this? Worried it's going to make playback super slow.

    You'll see below I'm sending the video through the VIDEO INPUTS macro through to the Selectors within the SELECTORS macro, and then routing it all to the projectors in the PROJECTS macro.


    Let me know if anything is unclear. Thanks again!



  • Tech Staff

    @jsegal99 said:

    @woland Update: was able to get the selector to accept vid-gpu if I connected it to a movie player in the main-level patch and then copy-pasted it into a Macro. 

    The Selector has inputs and an output that are "mutable" meaning they accept multiple data types. The first thing you connect to them will mutate them to that data type. For example, if you connect a Calculator to a Selector's output first it will mutate the Selector to accept only numbers in the inputs and outputs. If you leave the Calculator connected to the output and try to connect a Movie Player to the input of the Selector, it will not let you because the Calculator is preventing it from mutating to vid-gpu. 


    Thus, you just have to mutate the Selector to use the vid-gpu data type by making the first thing it attaches to something that uses vid-gpu. You can also double-left-click a User Input or User Output actor inside a User Actor or Macro to select "vid-gpu" as the data type you want these actors to use (since they are also mutable). Here you can see I've mutated Selectors to accept vid-gpu, boolean (on/off), and color.

    Best wishes,

    Woland


  • Tech Staff

    @jsegal99 said:

    Any fix for this? Worried it's going to make playback super slow.

    Put your Selectors inside your "VIDEO SOURCES" Macros. The gated exec src function isn't working for you because the video sources are on a different "level" than the selectors (the sources are inside your "VIDEO SOURCES" Macros and the Selectors are on the outside of the Macros).



  • @woland Thanks for all the great support! 


  • Tech Staff

    @jsegal99

    No problem. Is there anything else I can help you with?